vineri, noiembrie 30, 2007

Afla cine e invisible pe mess

Folosind acest site . Nu e nevoie sa dld nimic, nici sa va bagati parola, ci doar sa introduceti idul persoanei pe care vreti sa o verificati.
Nota redactiei:Nu raspundem pentru eventualele neplaceri cauzate de folosirea acestui site (cum ar fi durerea de pumn dupa ca ati aflat ca prietena sta pe invisible cu voi).

Monica Columbeanu vorbeste despre cum a luat-o-n gura

Monica Columbeanu doreste sa faca dezvaluiri despre scandalul sexual in care a fost implicata alaturi de sotul ei si va vorbi despre celebra caseta filmata pe gaura cheii in emisiunea „Bulevard”, transmisa in vineri seara, de la 23.30, de Kanal D.

Totodata, in show-ul moderat de Ilinca Vandici, sotia milionarului Irinel Columbeanu doreste sa dea o replica celor care o acuza ca are relatii extraconjugale si ca-si neglijeaza fetita.

joi, noiembrie 29, 2007

Espanol: Gata cu Fair-Playul

Echipa spaniola de fotbal Espanol Barcelona a trimis tuturor cluburilor din Primera Division o scrisoare inedita prin care spune clar “gata cu fair-playul”. Deoarece, in respectivul act, clubul catalan a anuntat ca nu va mai trimite mingea afara atunci cind un jucator, adversar ori al propriei echipe, se va afla cazut pe gazon. “Doar arbitrul va fi acela care va intrerupe meciul”, a precizat conducerea alb-albastrilor. Masura este aprobata si de jucatori, si de antrenorul Ernesto Valverde, cerindu-se celorlalte grupari sa adere la aceasta initiativa care “sigur va ajuta la cresterea vitezei jocului”. Espanol a ajuns la un asemenea demers dupa mai multe episoade in care fotbalisti adversi doar au mimat ca sint loviti special ca sa intrerupa meciul, in momente cind formatia din Barcelona se afla in situatii bune de gol. De pilda, astfel de intamplari s-au petrecut la partidele cu Valladolid si Mallorca.

Foarte tare, zic...

Make XP look more like Vista

Why on Earth would you do that? Anyway, read more below:


Do you like Windows Vista only because of its newly revamped Graphical User Interface? It surely does have an attractive interface but many are still hesitant to upgrade. Some because of it’s massive system requirements, and some because of all the negative buzz around it. Whatever your reasons are, you still can get a Vista like look even on your Win XP system. Below are some of the better free tools that can help you to make your Windows XP look like Vista. Just make sure you got a bit of spare RAM on your system.


Vista Start Menu

Vista Start Menu turns XP’s Start menu into one like on Vista. Not only do you get a better look but also many new features that are normally not there. These include: resizable start menu, zoom in/out, program launcher, desktop search, power buttons, tabs, and more. Another noteworthy aspect, Vista Start Menu does not change your system settings, thus making it easy to install, as well as simple to remove.

Vista Start Menu 2.2

Vista Transformation Pack 7

VTP changes XP’s interface, including the Start menu, the Control Panel, system dialogs, icons, and more, to Vista style. Also includes a transparency function to mimic Vista’s Aero Glass functionality. It’s probably the most comprehensive package out of all, so be very careful with it. While I haven’t experienced any problems some folks reported difficulties in uninstalling it (see comments here). Here are some of the notable changes that will be made to your system.

[Update: Version 8 was released yesterday (Nov 28). It’s seems to be better and much more stable. ]

* Boot screen / Welcome Screen / Logon Screen.
* New desktop, file and toolbar icons.
* Progress Dialogs.
* New System Tray icons.
* New Sounds scheme.
* New interface visual styles.
* Windows Media Player Skins.

RocketDock

RocketDock is a portable, memory-friendly, smoothly animated, alpha blended application launcher that sits on your screen. It provides a nice clean interface to drop shortcuts on for easy access and organization. Some features that are worth looking at include: Minimize active windows to the dock, drag-n-drop interface, Dual-monitor support, Auto-hide and Popup on mouse over, and Running application indicators.

VistaMizer

VistaMizer modifies about 400 of your system files, and when you reboot your system after installation you won’t remember how your old desktop looked like. It’s highly customizable and changes lots of stuff. What’s really good about is that it will keep backup of all the changes (so that you can easily revert it) and won’t replace/overwrite anything that would risk destabilizing your system.

WindowBlinds

WindowsBlinds is not a program specifically designed to Vistalize your system. It’s more a tool for applying different visual theme on your entire current Windows environment: changing overall look and feel, title bars, push buttons, start bar, start menu and more. Similar to the above RocketDock, it claims to be memory-friendly, so it shouldn’t slow down your system. Once installed, you can either apply one of the default visual themes or download one from the WindowsBlinds gallery (over 1000 themes). WindowsBlinds comes both in a free and paid version. Although the free version lacks some of the additional features it still does the job.

miercuri, noiembrie 28, 2007

MediaPro cumpara ProSportul

Dupa ce a trecut pe la toate trusturile de presa, curva jurnalistica ProSport se intoarce la MediaPro. Sarbu cumpara pe bani multi ce a vandut pe bani putini, Ringier iese cu coada intre picioare pentru a doua oara de pe piata ziarelor de sport din Romania, iar gsp este exact ca si chiorul in tara orbilor. Cititi mai multe informatii de la tolo(macul) numarul unu al presei sportive mai jos:

De dimineata, Ringier a confirmat angajatilor ca ProSport va fi vindut catre MediaPro. Anuntul public va fi facut in cursul zilei de azi.

Se incheie astfel o perioada inceputa in iunie 2003, cind Thomas Landolt, pe atunci sef al Ringier Romania, se posta in fata redactiei demisionare de la ProSport, plecata la Gazeta Sporturilor, si ameninta cu un razboi care va duce la distrugerea profesionala a echipei. Neobisnuita pentru un sef de companie occidentala, amenintarea nu a speriat redactia, ci a indignat-o. Imi amintesc cum reporterul Theodor Jumatate, atunci unul dintre cei mai tineri si mai linistiti oameni ai ziarului, a intrat in dialog frontal cu seful Ringier, socat de mesajul primitiv al acestuia.

Ringier s-a tinut de cuvint si a declansat un razboi. De pret, de marketing, de difuzare, de racolat oameni, juridic, de pr. Rezultatul razboiului declansat si dus doar de catre ei? Pierderi enorme la ProSport, cistiguri substantiale la Gazeta. Pierderea pozitiei de lider la ProSport, consolidarea pozitiei de lider la GSP. Nici unul dintre sefii de la Zurich sau din Bucuresti care au gindit businessul in sens beligerant, catastrofal pentru propria companie, nu mai lucreaza azi la Ringier!

Dupa patru ani si jumatate, Ringier paraseste pentru a doua oara scena ziarelor de sport, invins fiind de aceeasi echipa, prima oara in 2000, a doua oara acum.

marți, noiembrie 27, 2007

Jocuri de cultura generala

Cele mai tari jocuri de cultura generala pe care le-am vazut pana acum pe net le gasiti pe travelpod.com. Cu aceste jocuri invatati geografie in cel mai tare mod posibil. Pe langa jocul general care il aveti mai jos, mai aveti jocuri in care trebuie sa asociati steaguri cu tari, imagini celebre cu locuri de pe glob, etc. Jucati-l ca merita.















Capital Top 300 - cei mai bogati romani

A aparut noul top al celor de la revista capital. Petrolistul e pe unu, Ciobanul pe doi, si Tenismenul pe trei.

România are 10 miliardari în dolari, cel puţin jumătate dintre aceştia depăşind cifra de două miliarde de dolari. După ce a vândut 75% din acţiunile grupului Rompetrol către compania KazMunayGaz din Kazahstan pentru suma de 2,7 miliarde dolari, Dinu Patriciu ocupa prima poziţie cu o avere ce se cifrează între 3,1 şi 3,3 miliarde de dolari. Locul al doilea este ocupat de Gigi Becali a cărui avere este 2,8 -3 miliarde de dolari. Podiumul este completat de omul de afaceri Ion Ţiriac cu 2,2-2,4 miliarde de dolari. Dealtfel Tiriac este si singurul român consemnat în ediţia din acest an a topului întocmit de prestigioasa publicaţie Forbes.

De două miliarde de dolari a sărit şi Sorin Ovidiu Vântu, averea calculată de redactorii publicaţiei capital fiind de 2,1-2,3 miliarde. În jurul cifrei de două miliarde se gaseste şi averea fraţilor Micula care au agonisit împreună între 1,9 şi 2,1 miliarde de dolari.

Următoarele patru poziţii sunt ocupate de fraţii Păunescu ("mai bogatii ca Iliescu, lelita Ioana ;-)") (1,6 -1,8 miliarde), Iosif Constantin Drăgan (1,5 -1,6 miliarde), Ion Niculae (1,4 -1,6 miliarde ) şi Zoltan Teszari (1,2 miliarde). Ediţia din acest an a topului Capital consemează şi primele două miliardare în dolari, surorile Camelia şi Corina Voiculescu (niste adevarate motanite Felix) (1 miliard).

Averea primilor 10 miliardari români se cifrează în jurul valorii de 17,7 – 18,1 miliarde de dolari.

Solutii antifumat

Guma sau plasturii cu nicotina, spray-ul nazal, inhalatorul cu nicotina si medicamentele antifumat te ajuta sa renunti la tigari.

Aproximativ 500.000 de europeni au incercat sa se lase de fumat cu cel mai nou medicament din lume, Champix, arata datele dupa primul an de la lansarea lui in Europa. Medicamentul, care se gaseste de jumatate de an si in farmaciile din Romania, nu este singurul tratament ce vine in ajutorul romanilor care doresc sa renunte la tigari. Un alt medicament antifumat, Zyban, a fost lansat in 2002 in tara noastra.

Daca cele doua medicamente ti se par metode mult prea dure, medicii iti mai recomanda plasturii sau guma cu nicotina, care au mai putine efecte secundare. Spray-ul nazal si inhalatorul cu nicotina sunt alte metode care ajuta insa din pacate nu se gasesc inca la noi.
Cea mai mare rata de reusita in randul medicamentelor o are Champix, spun specialistii.

Un studiu realizat in 2006 privind eficacitatea acestui medicament, prezentat in Jurnalul Asociatiei Americane de Medicina, arata ca, dupa noua saptamani de la decizia de a renunta la fumat, peste 20% dintre fumatorii care au primit Champix au stat departe de tigari. Dintre cei care au primit Zyban, 16% s-au tinut de cuvant.

Greata si ganduri sinucigase

Cu toate acestea, specialistii atrag atentia asupra efectelor secundare. „Cel mai posibil, pacientii vor simti o greata puternica, in mare parte cauzata si de modul defectuos in care se administreaza medicamentul, fara apa suficienta”, avertizeaza Jotham Coe, unul dintre cercetatorii care a pus la punct formula medicamentului.

Saptamana trecuta, Administratia pentru Siguranta Medicamentelor din SUA (FDA) a avertizat ca este posibil ca acesta sa provoace pacientilor ganduri sinucigase. FDA sfatuieste persoanele care iau Champix sa anunte doctorul daca au astfel de ganduri.

De ce este greu sa renunti?

Studiile arata ca fumatorilor inraiti le este imposibil sa se lase de tigari doar cu ajutorul vointei. „Acestia au in creier o anumita categorie de receptori de care se leaga nicotina si care sunt responsabili de eliberarea dopaminei, o substanta care da senzatia de bine asociata fumatului. Daca incearca sa se lase de fumat, cantitatea de dopamina scade si astfel apar simptomele sevrajului. Fumatorii carora le e usor sa se lase de tigari nu au acesti receptori”, ne-a explicat Eva Kralikova, profesor asistent la Universitatea Charles din Praga.

Statisticile la nivel mondial arata ca doar 2% dintre cei care incearca sa se lase de fumat reusesc doar cu propria vointa. Cel mai mare procent de reusita este la cei care fac terapie (consiliere) combinata cu medicamente (40%).

Revelion la restaurant in Bucuresti

Daca v-ati programat Anul Nou in oras, grabiti-va sa va rezervati loc! Revelionul la restaurant costa intre 50 si 200 de euro de persoana, iar locurile se dau repede, chiar daca mai sunt exact 36 de zile pana la cina festiva.

Porcul nostru cel de toate zilele nu lipseste de pe masa niciunui restaurant din Capitala. Ametit cu cidru si mere, parjolit in cuptor ori indesat in prapure - e bifat in toate meniurile de Revelion, pregatite cu multe saptamani inainte de ziua cea mare de sefii locantelor cu staif de pe Dambovita.

La Scena, pe Calea Calarasi, meniul de sarbatoare costa 200 de lei si are mult peste: scrumbie marinata, salau cu maioneza, stiuca umpluta, somon si masline cu migdale.

Nu lipsesc insa nici rulada de curcan, orezul milanez, vitelul la cuptor sau friptura de porc.

Bucate cu traditie si muzica lautareasca

La Casa Rustic, in Drumul Taberei, sarmalutele, pestele si porcul fac legea. Ca sa le aveti pe masa - 100 de euro. Muzica romaneasca, artificiile si sampania sunt incluse in pret.

„Conasii si conitele” sunt asteptati la Caru’ cu Bere sa petreaca Revelionul vienez. Vor gusta din tartine cu cascaval, pastrav si somon, jambon, foie gras cu dressing de fructe de padure, vacuta imbiata cu rozmarin -, iar programul artistic - plin de valsuri vieneze. Distractia la restaurantul din Centrul Vechi costa 125 de euro.

La Casa Taraneasca, festinul - care costa 425 de lei - incepe cu lebar, sorici, caltabos, toba si piftie de porc.

Odata incinsa atmosfera cu muzici romanesti de petrecere, pe masa vor aparea pastravul cu mamaliguta, sarmalutele in foi de vita, curcanul la tava si purcelul de lapte. Spre dimineata se serveste placinta cu ravase si ciorba de potroace.

Muschiuletul de vita si de porc si sarmalele cu hrean stau alaturi de Maria Buza la Burebista Vanatoresc, pe 31 decembrie. Petrecerea, masa si dansul - 150 de euro.

Kera Calita de la Jaristea s-a gandit de cu vara ce pune pe masa musteriilor cand va ticai ceasul ora de an nou. Curcani si fructe de padure, prapure indesat cu muschiul porcului, ficat de gasca, branza de capra, cartoafe fripte, spirtoase si nespirtoase sunt pentru multe flamande si insetate guri.

Cheful dintre ani in locanta cu dichis il dau lautarii din Clejani, Cornelia Catanga si Mitica Padureanu si costa 850 de lei de persoana.


CA GRECII SAU MEXICANII

Oferte cuprinse intre 280 si 460 de lei

Celor care nu pun semnul egal intre masa de Revelion si caltabosi, sorici si cozonaci cu rahat, le ies in intampinare bucatarii restaurantelor cu specific italienesc, frantuzesc, grecesc si mexican. Meniurile sunt foarte variate, dar pentru rezervari trebuie sa va decideti repede.

La Bastille va invita sa mancati frantuzeste in noaptea dintre ani: prajituri cu piept de rata afumat, creveti cu salata mediteraneeana de anghinare, sparanghel si avocado cu dressing de rosii, somon cu lime, toate asezonate cu vinuri rafinate. Meniurile costa 460 de lei/persoana.

Masa imbelsugata pentru un bun inceput de an s-a pus la cale si in bucataria cu retete italienesti de la Casa Tatoli. Mozzarella pane, prosciutto cu pepene galben si inelele de calamar de inspiratie „italiano” vor sta laolalta cu piftia, carnaciorii si slaninuta.

Iar dupa portia de somon la gratar si piept de pui in sos de sampanie, se cuvine ca oaspetii sa-si bucure papilele si cu sarmalute si cotlet de porc. Petrecerea incepe cu vreo trei ore inainte de miezul noptii, iar de primirea oaspetilor se vor ocupa Vali Craciunescu si trupa sa. Toata distractia - 400 de lei/musafir.

Nachos si salsa, tzatziki si tirokafteri

Don Taco (zis si Mexicanul) nu percepe decat 280 de lei taxa pentru participarea la fiesta din strada Dr. Felix. Incalzirea se face cu Nachos & Salsa.

Apoi intra in scena combinatii de avocado cu creveti macerati in tequila, flautes crocant cu branza si piept de curcan pe salata. La numaratoarea inversa toti ochii vor sta fixati pe artificii, iar gurile vor sorbi din Mexico Cupa de sampanie.

In zorii lui ianuarie 2008, clientii se vor infrupta din somon cu sos mexican, fructe de cactus, pulpa de rata cu nuca de cocos, inghetata de lamaie si ciocolata calda.

Grecii nu se dezic si va servesc, de Anul Nou, tzatziki, tirokafteri (branza cu ardei iute), saganaki feta (branza feta cu rosie si ardei in folie de aluminiu pe gratar) si creveti salbatici in sos metaxa. Totul costa 100 de euro si nu include plata eventualelor cioburi de farfurii sparte in timpul petrecerii grecesti.

luni, noiembrie 26, 2007

SAW IV in Romania?

Stie careva cand va veni SAW IV in cinematografele de Romania? IMDB nu zice nimic, iar asta e un film pe care daca nu il vezi in sala de cinema degeaba il vezi.
Mi-ar fi placut sa ajunga aici pana de Craciun ca sa pot viziona un film bun pentru atmosfera sarbatorilor. Ca doar e mult cu rosu in el, nu? fix ca de sarbatori.

Prizonieri

Un articol excelent a lui Radu Naum referitor la meciul de fotbal steaua - dinamo, dar si la societatea romaneasca in general.

"Sîntem ca într-un film cu cow-boy new age: ei sînt încătuşaţi dar noi stăm de fapt cu mîinile ridicate deasupra capului. Televizorul e o uriaşă ţeavă de pistol a unui super-poliţist de genul celui visat de toţi, tipul dur care îi ucide pe răufăcători (adică pe noi) chiar dacă aceştia, şmecheri, încearcă să se predea în ultima clipă ca să scape de teribila pedeapsă. Un zîmbet cinic şi… prraungh !, creierii pe perete. Apoi camera se depărteaza descoperind întreaga scenă în greaţa generală. Bine făcuţi în sînge, iată cum ne simţim după agitaţia de la Steaua-Dinamo. “Filmaţi-ne ! Deţinem rolul principal!”, aşa scria pe banner-ul supremului cinism. Sub-oamenii au înţeles perfect mesajul României moderne : cine nu e la televizor nu există ! Trăim virtual cu victime cît se poate de reale. După a n-a troglodeală care a făcut ca un meci rupt din istorie să se oprească de trei ori nu există decît o concluzie: trăim o conspiraţie. Altfel nu se explică în ce fel oamenii normali sînt controlaţi la sînge de jandarmi, eventual bătuţi de huligani, în vreme ce energumenii pot pătrunde cu zeci de torţe şi fumigene. E o enigmă mai mare decît cea a Atlantidei. Or, dacă nu e o conspiraţie în sensul cabalistic, e cel puţin o alta : a prostiei. Nu ştiu dacă avem terorişti, cum spunea Dragomir, dar e cert că trăim o teroare. Şi nu există amestec mai exploziv decît cel de la întîlnirea dintre răi şi proşti.

Multă vreme a fost ceaţă, naturală şi artificială, pe teren. Nu-i bai, că mare lucru n-a fost de văzut! Între două echipe doborîte de propriul management, a cîştigat, vorba eternului clişeu, cea care şi-a dorit mai mult victoria. Asta în accepţiunea în care cealaltă şi-ar fi dorit cîtuşi de puţin victoria. Neaga, Dică, Lăcătuş au avut ceva de demonstrat şi au împins soarta orbeşte pînă cînd mingea a intrat, plictisită de atîtea insistenţe, în poartă. Cam asta a rămas din obosita şi tîmpita expresie “marele derby”. Un meci ca un epitaf pentru Zenga, cel care s-a agăţat de bancă pînă cînd, ameţiţi, acţionarii au dat-o în bîlbe, ba că rămîne, ba că pleacă, ba c-o fi la marginea pădurii. Clar e că nimeni nu-i va purta veşnică amintire italianului, trecerea lui a fost ca o boare, multă vorbire din colţul gurii şi mai nimic în iarbă, de unde mereu vine cîte un zîmbet. Nu, Zenga va persista în memorie cu păr pe cap şi stelist. După meciul de ieri, ce ieşire mai bună din scenă ?"


Astia suntem si cu asta defilam. Mai e ceva de zis...

Paradoxul lui Superman sau despre incalzirea globala in alt mod

Ar trebui sa ne facem griji din cauza incalzirii globale? de fapt nu, nu ar trebui. E deja prea tarziu.

DownloadHelper va ajuta sa dati jos filmele de pe YouTube

Un plugin foarte util pentru firefox care va permite sa downloadati filmuletele de pe youtube si alte siteuri asemenea (inclusiv filmele integrale postate pe acest blog). Foarte util si daca doriti sa salvati mai multe imaginii dintr-o galerie in acelasi timp, fara sa fie nevoie sa dati Save Image as.. de fiecare data.

Mai multe informatii aici.

American Gangster - tot filmul

Urmariti mai jos tot filmul American Gangster. Mai bun decat The Departed, filmul lui Ridley Scott surprinde lupta unui detectiv new yorkez cu mafiotul Frank Lucas, cel mai mare importator de heroina al Manhattanului anilor '70.

imdb

Part 1:



Part 2:



Part 3:



P.S. O sa vina si Beowulf in curand

Bloggeri romani

Iata mai jos ce scrie un blogger de top din Romania. Pentru cei care au vreun dubiu, da este un post platit cu cativa centi amarati. Decat asa nu mai bine sa faci cum fac eu, adica pur si simplu copy-paste la ce mi se pare mie interesant. Oricum, budistul care a scris asta nu merita link.
Lectura placuta:

"It was a time when a dating site was in the top preferences for most of the internet users. It was something new, it was a strange and funny experience, it was a chance for anybody to find a perfect date, and when i say perfect i mean exactly what the user wants (height, eye color, weight, body type, occupation, MONTHLY INCOME etc.). Here is two standard forms with interests.

The images above are taken from DATE.COM, a site with 10 years of experience in free online dating services. Millions of users, millions of couples created there, millions of “single and looking” people that are waiting the perfect match. If i compare a site like that, and a classic way to find a date online (IRC, CHATROOMS), i think the dating site has a lot of advantages :

1. You have a search function to find the exact match.
2. You have the chance to see pictures of the other users
3. You have a live chat with private rooms to talk about everything
4. You have the possibility to make a public profile for the other users to find you more faster
5. You have a mail box so that other users can leave you a short message even when you are offline
6. You have a status bar where you can see how many people viewed your profile, how many users are online or if you are favorite user for somebody.

From what i read on this site they have two types of accounts : FREE ACCOUNT and GOLD ACCOUNT. Of course, on the gold account you benefit of a lot more site features (audio/video messaging, high rank in search results etc.), and the prices are not so big (99,95/year) for somebody that is looking for a soul mate :). Payments are made using checks, mail or credit cards.

Another feature of DATE.COM is that they made a separate site with dating advices for “begginers”, and if a man is for the first time in his life on a dating site and is a little dizzy about all that informations, he can go there to read some advices like “Common Mistakes of First Time Online Daters” or “Props Make Meeting People Easier” and make sure that he knows the common mistakes of other old users. For more informations visit DATE.COM!"

Parazitii, album nou - Slalom printre cretini (2007)

Baietii de la Parazitii au comis-o din nou in 2007 cu Slalom printre cretini, un album matur, mare, dur, cu nerv, la fel de crud ca si Irefutabil. Mesaje sociale crunte si atingeri politice egal impartite. De asta data, Andrei Gheorghe a fost inlocuit de Mircea Badea pentru urarile de bine dedicate clasei politice. Mistocareala de pe albumele solo a devenit ironie pe Slalom printre cretini, dupa ce baietii au luat la Premile MTV 2007 Cel mai bun Hip-Hop pentru Operatiunea cur pansat (Cheloo). Per total, un album bun, care iti ramane in urechi chiar dupa prima ascultare.

Ascultati mai jos melodiile de pe album, dar nu uitati sa cumparati albumul. Altfel lipsa de respect.

Tracklist:

1. Mesaj pentru Europa

2. Vreau sa va doara

3. Dusmaniti-ma toti


4. Din coltul blocului


5. Slalom printre cretini


6. Cu microfonul deschis feat. Killa Kella & MC Tripp


7. Mereu la subiect feat. Shabazz The Disciple

8. La limita penibilului

9. Goana dupa iluzii


10. Total dubios feat. Cilvaringz


11. Tu nu contezi


12. De ziua ta


13. Fara resentimente


14. Something to say feat. Raekwon The Chief


15. Concentrati in metropole


16. Unu pentru toti


17. Moartea intreaba de tine feat. Margineanu


18. Needitat


19. Drogurile schimba tot


20. Pabibabum


21. Politicianul roman feat. Mircea Badea

Varste la care da romanul cu botul de net

1. Varsta ‘FoxKids’ - youtube, google search, mai nou, bloguri

2. Varsta ‘Hi5′ - nenorocire maxima, “Scumpy dami shi mie 1 com ca te }{ shitzi dau shi yo 1″, poze cu surori semigoale prin baie, ochelari de soare cat capul, fitze, emo, gay, pedofilie, educatie canci, bloguri

3. Varsta ‘p0rn’ - torrente, forumuri, curtezana, milf, puberi disperati dupa tate, copile care inghit, iar pedofilie, iar gayness, bloguri

4. Varsta ‘armata ultra’ - fotbal, gsp, vama veche, caini, bere, seminte, scuipat pe jos, tramvaie, cuvinte vulgare, dezacorduri, iar lipsa de educatie, libertatea, manele

5. Varsta ‘unde dau click’ - fara internet nu se mai poate, invata-ma cum sa folosesc internetul, ce e internetul, web 2.0? whoa? nu mai am cutia postala pe desktop, ce fac

disparute: varsta ‘facultate - oau internet’, varsta ‘mi-au bagat net la serviciu’

duminică, noiembrie 25, 2007

Tot despre Anglia....

In ultima vreme tot mai multi prieteni pleaca in Anglia in speranta gasirii unui loc de munca mai bun. Intrarea Romaniei in UE si faptul ca majoritatea romanilor (cred ca) cunosc limba engleza fac din Londra una dintre capitalele tot mai cautate de catre romanii care isi doresc mai mult decat sa culeaga capsuni (spania) sau sa fure/cerseasca (italia). Totusi, ca un om care am petrecut destul de mult timp la Londra pot spune ca as prefera sa stau in ferentari si sa lucrez in rahova decat sa imi fac veacul prin Londra. Oarecum legat de ce am zis aici puteti citi mai jos cateva din ispravile care se intampla in cluburile de fite din Londra:

Întreaga naţiune britanică a intrat în doliu la mijlocul acestei săptămâni, după ce Anglia a ratat calificarea la Campionatul European din 2008, după ce a eşuat în faţa Croaţiei, scor 2-3. Însă fotbalul se pare că era ultimul lucru la care se gândeau unii fotbalişti înaintea ultimelor meciuri din campania de calificare, după cum informează News of the World.

Un jucător de top al Angliei a întreţinut rapoarte sexuale cu o fată în clubul The Wardour, în timp ce căpitanul John Terry s-a îmbătat atât de rău încât a urinat pe podea, la petrecerea colegului său Shaun Wright-Phillips. „Am fost atât de umiliţi de Croaţia şi nu ne-am calificat, iar unora dintre jucătorii noştri nici nu le pasă. Tot ce vor e să se îmbete, să conducă maşini rapide şi să agaţe femei. Dacă ar depune tot atâta efort şi pe teren, cât depun în cluburi, poate ar ajunge la europene”, a spus un martor la scenele oribile din clubul londonez, pentru News of the World.

A plecat… satisfăcut, din bar
Sursa publicaţiei sus menţionate, sub protecţia anonimatului, a dezvăluit despre unul dintre jucători: „L-am văzut la subsol, în preajma camerelor de depozitare, unde o fată îi făcea sex oral. El stătea pe un scaun, iar ea era îngenuncheată în faţa lui. Purta rochie şi sigur nu era angajată acolo. L-a lăsat pe jucător să îi facă tot ce a vrut. La un moment dat i-a ridicat un pic rochia şi au trecut la lucruri serioase. A fost destul de dezgustător, ca să fiu sincer. Am trecut pe lângă ei, m-a privit, dar nu i-a păsat, era prea beat şi îşi primea ce dorea”.

Terry a uitat de accidentare şi de bunul simţ
Petrecerea a durat până la 4 dimineaţa, însă până ca această să fie finalizată, Terry s-a făcut de râs cu dansatoarele clubului. Fundaşul, declarat indisponibil pentru înaintea meciului cu Rusia, după o accidentare suferită la antrenament, a fost filmat dansând de mama focului în zona VIP a clubului, alături de două angajate. „Dansa incredibil. Sunt surprins că a lipsit atât de mult de pe teren, pentru că pe ring era furios şi iute”, a mai spus martorul. Terry a revenit, sâmbătă, pentru meciul cu Derby, după ce a ratat şapte partide pentru Chelsea şi trei pentru Anglia, însă cât a stat pe bară se pare că s-a recuperat foarte bine. „L-am recunoscut pe John Terry şi era foarte beat. Dansa lângă masa lui şi era acompaniat de câteva dansatoare”, a spus martorul, însă ce a a urmat a fost cu adevărat şocant: „Mai târziu era atât de beat încât a urinat pe podea şi cineva a trebuit să cureţe mizeria. Încerca să urineze într-un recipient de plastic, dar nu a reuşit”.

Un jucător implora dansatoarele pentru o partidă de sex în trei
Iar dacă un căpitan se comportă în acest fel, ce pretenţii mai putem avea de la colegii lui? Ei bine, Lampard, Joe Cole, Ashley Cole sau Didier Drogba au fost şi ei prezenţi la petrecere, însă s-au comportat decent. Totuşi, un alt jucător, al cărui nume nu a fost făcut public, a uluit asistenţa când a implorat mai multe fete să accepte o partidă de sex în trei. „Nu era deloc subtil. Era băut şi disperat după o partidă de sex în trei. Dar şi fetele venite în club şi dansatoarele l-au refuzat”, a mai spus martorul.


Or fi facut Mutu sau Chivu multe la viata lor, dar pipi in mijlocul unui club niciodata.

Un viitor Alexander Litvinenko

Miliardarul rus Boris Berezovski, aflat in exil in Marea Britanie, a declarat ca va finanta o miscare clandestina care sa lupte impotriva regimului Putin. Acesta a declarat ca nu exclude folosirea violentei intr-o eventuala revolta pentru inlaturarea de la putere a liderului rus.

Mai multe detalii despre Alexander Litvinenko

sâmbătă, noiembrie 24, 2007

Pentru toate pizdulicile care isi pun poze pe HI5, Facebook si altele

Un articol foarte interesant care prezinta riscurile la care se expun minorii din ziua de azi prin ceea ce publica pe profilele lor din diverse retele de socializare. Ideea de baza e ca in timp vor creste mari, vor ajunge sa vrea o slujba si s-ar putea ca viitorii angajatori sa le caute numele pe google, iar ca raspuns sa primeasca poze cu canditatul ideal in chiloti intins lasciv pe o canapea.
Tot articolul mai jos:


"An ICO website aims to help young people protect personal details
Millions of young people could damage their future careers with the details about themselves they post on social networking websites, a watchdog warns.
The Information Commissioner's Office found more than half of those asked made most of their information public.
Some 71% of 2,000 14 to 21-year-olds said they would not want colleges or employers to do a web search on them before they had removed some material.
The commission said the young needed to be aware of their electronic footprint.

Vetting tool

The ICO also said young people could be putting themselves at risk of identity fraud because of the material they post on social networks such as Facebook and MySpace.

"The cost to a person's future can be very high if something undesirable is found"
David Smith, Information Commissioner's Office

The data regulator's survey found that two thirds of those questioned accepted as friends on such websites people they did not even know.
Some 60% posted their date of birth, a quarter put their job title and almost one in 10 gave their home address.
ICO deputy commissioner David Smith said: "Many young people are posting content online without thinking about the electronic footprint they leave behind.

"The cost to a person's future can be very high if something undesirable is found by the increasing number of education institutions and employers using the internet as a tool to vet potential students or employees."

'Wise up'

The survey found 95% were concerned about their details being passed on to advertisers or other websites.
There were 54% who cared "a lot" about how their personal information was used.
Mr Smith said: "This shows that when young people are made aware that their details could be being passed between parties - legitimate or unscrupulous - they are worried.

"We have to help teenagers wise up to every aspect of the internet age they're living in. It may be fun but unfortunately it is not the safe space many think it is."

De aici.

vineri, noiembrie 23, 2007

Prieteni

Exista doua tipuri de prieteni pe lumea asta. Cei care te ridica de pe jos si iti cheama un taxi cand esti mor de beat intr-un bar si cei care iti fac poze in situatia asta.

Antena 1 ia meciurile echipei nationale

In ciuda presiunilor facute seara trecuta, Antena 1 a castigat drepturile de televizare ale meciurilor oficiale ale nationalei de seniori, ale selectionatei de futsal si ale nationalei feminine in urmatorii doi ani, cu o oferta de 2,6 milioane de euro, a anuntat Ionut Lupescu, directorul general al federatiei Romane de Fotbal.

Antena 1 a devansat TVR (2,4 milioane de euro), Kanal D/Telesport (2,25 milioane de euro) si PRO TV (1,5 milioane de euro).

Pentru ''pachetul B'', care cuprinde meciurile inregistrate ale echipei nationale de seniori, si cele in direct ale nationalei de tineret, oficiale si amicale, precum si cele ale selectionatei de juniori U-18, cea mai mare oferta a avut-o TVR, 600.000 euro, urmata de Antena 1 - 500.000 euro, Pro TV - 230.000 euro, Kanal D/Telesport - 100.000 euro.

Aseara, reprezentantii TVR sperau sa intoarca situatia in favoarea lor prin interventii politice asupra FRF. Argumentul lor: faptul ca postul public ar trebui sa aiba prioritate, date fiind acoperirea superioara (inclusiv in mediul rural) si traditia a jumatate de secol de transmisii ale meciurilor „tricolorilor”.

TVR mai are exclusivitate pentru meciurile de la Euro 2008.

Meciurile de fotbal ale echipei nationale vor fi transmise de Antena 1, dupa ce postul din Baneasa va cumpara drepturile de difuzare ale partidelor de la Federatia Romana de Fotbal (FRF). Este o premiera in televiziune, pana acum doar postul public avand asigurate, timp de jumatate de secol, transmisiile nationalei Romaniei.

Antena 1 a castigat licitatia organizate de FRF, intrucat postul lui Voiculescu a avut avantajul celei mai consistente oferte din punct de vedere financiar.

Aseara, reprezentantii TVR sperau sa intoarca situatia in favorea lor, prin interventii politice asupra FRF. Argumentul lor: faptul ca postul public ar trebui sa aiba prioritate datorita acoperirii superioare la nivel national si a traditiei de jumatate de secol de transmisii ale meciurilor „tricolorilor”.

TVR sufera in acest mod inca o lovitura serioasa de imagine in 2007, dupa ce a fost deposedata in primavara de drepturile TV pentru Liga I (optiunile 1 si 4), in favoarea Kanal D.

Antena 1, Kanal D alaturi de Telesport, Pro TV si TVR 1 au fost televiziunile care au depus oferte, acum o saptamana, pentru transmiterea meciurilor nationalei in 2008 si 2009, cu exceptia celor de la Campionatul European si cel Mondial, pentru care contractele se parafeaza separat. Contractul echipei Romaniei cu TVR expira pe 31 decembrie, insa postul public mai detine si drepturile de difuzare pentru Campionatul European din vara lui 2008.

Factorul decisiv in analizarea ofertelor a fost cel financiar, spun sursele din FRF, intrucat TVR avea de partea sa avantajul clar al acoperirii nationale, de peste 98%.

De altfel, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, declarase la sfarsitul lunii octombrie, pentru NewsIn, ca asteapta ca oferta facuta de posturi sa fie mai mare decat cea din prezent, cand se platesc 800.000 de dolari pentru un an.

Desi nu a existat o grila standard dupa care ofertele pentru meciuri sa fi fost evaluate, procedura a cerut selectarea unui castigator in functie de oferta financiara facuta, acoperirea nationala a postului, audienta postului si a emisiunilor de stiri sportive, printre altele.

Un alt factor important in ecuatie pare sa fi fost, conform informatiilor EVZ, pachetul de promovare pe care postul il va face echipelor nationale de tineret, juniori, fotbal in sala sau feminine. Acestea nu atrag audienta, insa Antena le poate strecura cu usurinta in grilele Antenei 2 sau 3. Postului public ii lipseste aceasta flexibilitate.

Sursele EVZ pun esecul ofertei Pro TV tot pe seama considerentelor financiare, desi postul lui Adrian Sarbu era considerat principalul „vanator” al meciurilor, fapt justificat si de pozitia sa fruntasa in topul audientelor. Si postul de stiri Realitatea TV a solicitat o cerere de oferta, manifestandu-si interesul pentru meciurile nationalei, dar in cele din urma nu s-a mai inscris la licitatie.

joi, noiembrie 22, 2007

Ce sa faci cand ai prea mult timp liber

Stai singurel si nu ai ce face. toate filmele porno s-au terminat, nu mai vrea sa joace nimeni counter cu tine dupa ce i-ai batut pe toti si la rand si concomitent asa ca te apuci sa te costumezi in diverse animale in speranta ca vine vreo gagica blonda de la greenpeace sa te consoleze. Daca mai faci si niste poze pe care le pui pe net iese cam asa ceva:







P.S. de fapt pozele sunt tari si dovedesc multa imaginatie, dar ramane intrebarea: BUT WHY?

Browsere Web pentru toata lumea

Un post foarte interesant despre multitudinea de alte browsere pe care le puteti folsi in afara de Internet Explorer, Firefox sau Opera. Desi cele mai mult se bazeaza pe engine-urile Trident (Internet Explorer), Gecko (Mozilla Firefox), WebCore (Safari) sau Presto (Opera) extra functionalitatile, consumul resurselor si alte facilitati mai mult sau mai putin geek (anonymous web browser la Xb Browser) fac din aceste browsere unelte interesante pentru o parte din utilizatorii de Internet.

Fara hooligans la Campionatul European

Celei mai ingamfate natii de pe glob ii s-a luat placere pe care o avea o data la doi ani, de a se face muci prin puburi urmarind meciurile de fotbal ale nationalei. Nationala care oricum nu prea mai reprezinta poporul englez sau cel putin nu capitala (London- 59.8% White British, 1.4% Other White, 12.1% Asian or British Asian, 10.1% Black or Black British, 3.2% Mixed Race, 2.7% Chinese or Other Ethnic Group). Ca o persoana care am petrecut destul timp in Anglia pot spune ca victoria Croatiei m-a uns pe suflet. Toata povestea aici.

miercuri, noiembrie 21, 2007

Make money from blogs

You can make money from blogging. It can pay for your bills. It does work for everyone. There’s no secret and you’ll just really need to know how to get started and which blogging framework to follow.

It’s not a difficult process at all and this post will provide 7 distinct methods you can use to generate substantial income from blogging. These seven methods are strategies you can adopt right from the beginning, preferably before you set up your first blog.

You can think of them as guidelines which point out the different options you have, if you’re serious about using blogging as a method of making money online.


1. The “Flagship” or Big Blog Route

This is simultaneously the most profitable and most time-consuming blog venture. The flagship method directs all your focus on a few blogs in order to make them incredibly popular in their niche. Flagship blogs should have a large audience as well as high daily visitor traffic numbers.

These type of big blogs have a wide variety of monetization options with direct advertising sales being a big part of it. Know that not everyone can successfully create a big blog so attempt this route only if you absolutely believe that you have the networking skills, niche knowledge and marketing know-how that’s needed.

Benefits: Fame as well as more monetization options/potential for your blogs, alongside personal satisfaction. Another advantage is that big blogs usually market or promote themselves automatically once a certain level of fame has been achieved.



Disadvantages: Very time-consuming especially if you are not outsourcing the content creation or marketing duties. Expect a lot of work and experiment with creative promotional ideas if you decide to go this route.



2. The “Pay per Post” or Get Paid to Blog Route

This is rather simple. Set up multiple niche blogs on either your own domains or free blog hosts like Blogger. Maintain them over a period of time and focus on writing content and building up their Google PageRank, link profile and Alexa Rank.

Submit all of your blogs to multiple get paid to blog websites like Blogitive, Blogsvertise, Review Me, Sponsored Reviews, PayperPost, LoudLaunch and then start writing sponsored posts. I highly recommending using PayperPost as they simply have the largest amount of paid offers available.

Benefits: The greatest strength of this method is that you don’t even need a large audience to make money. 20 people could be visiting and reading your blogs everyday and you’ll still be able to make at least $15 a day from each blog. If skillfully done over multiple blogs, this method can allow you to easily make over $1.5 K a month.



Disadvantages: No passive income. You’ll need to spend time writing multiple sponsored blog posts, which can be boring and time consuming. Work will also be needed to maintain your multiple blogs, although that will be minimal after they have been optimized and running for some time.


3. The Automated Blogging or Splog Route

Automated blogging involves the setting up of blogs which automatically pull content from RSS feeds, search engines and news sources to serve as content on your website.

Some bloggers set this to pull full RSS feeds which does go against some copyrights and one can choose to only include excerpts with a link back to the site in question. Monetization for automated sites is usually done through contextual ads like Google Adsense or affiliate programs.

Benefits: Very little work needed to maintain these blogs as they do not need you to actively generate or write content. You might need to do a little SEO and regular maintenance now and then. Try if you are adventurous.



Disadvantage: A weak potential for profit unless you understand the entire process perfectly and if you have quite a large number of blogs.I estimate that a fully automated blog will make you around $5 a month although the actual value depends on the niche and your skills. Assuming that this is so, you’ll need 1,000 blogs to make around $5000 a month. Splogs dwell in ethically gray areas as well.


4. The Text Link Selling Blog Route

The main bulk of your income through this method comes from selling text links to various webmasters and businesses who want to improve their site ranking in Google. While text link selling works for the flagship or other blog models as well, sites can be primarily built for text link sales as well.

The overwhelming emphasis here is on Google PageRank and niche relevancy so you’ll need to focus on these two factors. You can either convert a domain into a text link and sponsored post selling blog or you can purchase a domain with existing PageRank to sell text links for a quick buck. I suggest looking for link buyers directly through webmaster forums.

Benefits: Selling text links or contextual text links is rather easy and doesn’t involve much work. Potential for profit will correspond to your Google Page Rank and niche. A site with a high PageRank and a profitable niche (mortgages, credit cards) will be very attractive to link buyers. Like paid review blogs, traffic is not a factor in these blogs as well.



Disadvantages: Over Reliance on the Google PageRank algorithm means that your income may rise or fall depending on your actual Page Rank. There may also be a limit to the number of links you can sell which leads to an income ceiling.


5. The Made-for-Adsense or Made-for-Affiliate-Program Route

This involves setting up a blog around a specific topic with moderately high priced keywords (e.g. teeth whitening, car loans). You’ll only need to create around 25 keyword rich articles on the topic, optimize it for search, set up Adsense or affiliate programs and then leave them alone.

The main emphasis is on building links to the specific webpages, according to the long tail keywords you want to target. Search engine visitors will then find your blog and either click on the ads or convert on a product.

Benefits: Not a lot of time involved as you can usually contract an experienced writer to develop the keyword rich articles. Not much time is needed to update the blogs as well and new material can be added on a bi-weekly or even monthly basis.



Disadvantages: There might be a lot of competition in a profitable niche and search traffic might not lead to sufficient income, unless you go for volume and set up dozens of similar websites in other niches as well.


6. The Blog Network or Contract Blogging Route

This involves joining a blog network and getting paid to maintain and create content for blogs. You’ll get paid according to the amount of pageviews, possibly receive a token base fee in the hundreds or a share of the blog’s ad revenue.

Benefits. Relatively stable monthly income because of the base fee. Contract work usually leads to more freelance blogging or writing assignments because of your proven ability or association with a specific organization.



Disadvantages: Why bother? If you’re that good at creating and promoting a blog, set up your own website and keep all the profits. However, it is useful to note that a lot depends on the type of network or contract agreement you receive.


7. The Blog-as-Marketing or Branding Route

This method will only apply if you own an online business or provide a freelance service like web design, copy writing or marketing consultation. A blog can be used to help promote your personal or business brand and attract more customers.

This is an indirect method of making money. Ideally, this sort of a blog shouldn’t be plastered with ads or paid reviews because it can tarnish the image of the brand.

Benefits. A blog can help your brand or business to develop much more search visibility because it allows you to easily create more fresh content that caters to specific demographics as well.



Disadvantages. Your blog will only be as useful as the quality of the service or product you are pushing. The amount of money you earn doesn’t entirely depend on the quality of the blog but the value of your service/product as well. Income is therefore indirect and can be inconsistent.


Conclusion

As you can see, there are several strategies you can choose if you’re interesting in making money from blogs. To ensure maximum success, be sure to pick one that suits your personal schedule, skill level and interests.

Dacia va produce Logan crossover

Unul dintre oficialii Renault a afirmat, intr-o discutie cu presa, ca viitoarea si ultima versiune Logan va fi un crossover, anunta Automarket.ro. Dupa deja lansatele versiuni berlina, break, van si pick-up si dupa ce am aflat ca la Geneva vom face cunstinta cu Logan hatchback, anul 2009 ne va pregati o surpriza: primul crossover Dacia, bazat pe platforma atat de cunoscuta a lui Logan.

Informatia vine pe filiera Renault si a fost destainuita de catre Thierry Moulonguet, seful departamentului financiar al grupului francez.

Logan Crossover va aparea peste doi ani si va fi, cel mai probabil, un mix intre actauala varianta break si un SUV compact.

O posibila imagine a acestuia ar putea fi chiar showcar-ul Steppe, prezentat de Dacia in 2006 la Geneva si primit cu elogii de majoritatea jurnalistilor dar si de catre publicul larg.

O zi in trafic prin Bucuresti

Miercuri dimineata s-a circulat infernal in Bucuresti. De unde veneai si incotro te indreptai nu conta. Mihai Bravu era, in jurul orei 9.00, impietrit. Nicio masina nu se misca, pana cand un sofer si-a pus masina pe avarie, in mijlocul intersectiei de la Iancului, si a inceput sa dirijeze circulatia. N-a reusit sa fluidizeze traficul, dar macar au mai trecut cateva masini pe fiecare sens de mers. Din pacate, "figura" n-a tinut pe termen lung, pentru ca metoda aleasa pentru disciplinare, adica batutul obrazului, nu avut prea mare succes.

Si pe Stefan cel Mare era imposibil sa schimbi viteza a doua. Coloana inainta cu viteza melcului. Pana si politistii renuntasera sa mai apara in mijlocul drumului. Nici Pache Protopopescu nu era o artera libera. Dimpotriva, tramvaiele blocau cel putin doua intersectii. Una peste alta, orice bucurestean a facut, in aceasta dimineata, dublul timpului alocat, in mod normal, pentru "drumul de dimineata"

Coloane lungi de masini, indreptate spre intersectiile cu Mihai Bravu si Stefan cel Mare, blocau, pe masura ce se lungeau, alte si alte intersectii inainte de arterele amintite. Astfel, erau blocaje la intersectiile Eminescu cu Mosilor, la Foisorul de Foc, iar troleibuzele si autobuzele erau blocate pe Vatra Luminoasa, in directia Mihai Bravu.

Totodata, s-a circulat cu dificultate la intersectiile strada Doamna Ghica - soseaua Colentina, bulevardul Dimitrie Cantemir - bulevardul Marasesti, soseaua Ferentari-soseaua Salaj, soseaua Oltenitei-soseaua Ion Iliceanu si Bulevardul Mihai Bravu-Bulevardul Baba Novac, intersectii in care s-a anuntat ca semafoarele sunt avariate.

ASUS Eee PC

Ca o continuare la ceea ce am scris aici am hotarat ca nu doresc sa demonizez litera E si am cautat sa vad daca in afara de E141, E508, E120 si altele asemenea exista si utilizari mai placute a celei de-a doua vocale din alfabetul latin. Si Eeexista...este vorba de ASUS Eee PC.
Asus a gandit un laptop care chiar Eee PC. PC-ul din vremurile bune in care deschideai calculatorul pentru mai mult decat doar pentru a da drumul la un torrent de n giga si a viziona 10 filme la rand sau pentru a juca ultimul joc lansat.
Asus Eee PC-ul web 2.0 - ergonomic, eficient, economic.

Il bagi in poseta, mapa sau chiar buzunarul unei haine.
Iti faci treaba cu el, surfezi pe net, citesti un mail, stai pe mess cu prieteni.
Bateria te tine 3-4 ore.

Asus Eee PC - primele E-uri de care nu trebuie sa te temi.


P.S. Da, acesta este un post pentru un concurs. Concursul il gasiti aici.
De votat ma puteti vota aici.

marți, noiembrie 20, 2007

Pizza "sanatate" curata

Am cumparat de curand o cutie de pizza şuncă şi ciuperci Guseppe. In timp ce asteptam sa se incinga cuptorul ca sa o bag la copt m-am gandit sa citesc pe cutie ce ingrediente mai are aceasta pizza pe langa sunca si ciupercile din denumire. Sincer are atât de mulţi fosfaţi în compoziţie, încât la un consum mai ridicat ne putem transforma în nişte oameni reflectorizanţi. Lista de ingrediente este foarte lungă: "făină de grâu, apă, sos de roşii (roşii sfărâmate, sare, îngroşător E 1422 – adipat de diamidon acetilat, zahăr, amestec de condimente, aromă de ciuperci (substanţe aromatizante naturale şi identic naturale – artificiale, sare, drojdie, praf, maltodextrină, îngroşător E 414 – gumă arabică, ulei vegetal), extract de drojdie), brânză Mozzarela, şuncă – 8,3% (carne de porc, amidon de cartofi, sare, îngroşător E 1422 – adipat de diamidon acetilat, E 407a – caragenan, conservant E 250 – nitrit de sodiu, stabilizatori E 450 – difosfaţi, E 452 – polifosfaţi, îngroşător E 451 – trifosfaţi, agent de gelatinizare E 508 – clorură de potasiu, corector de aciditate E 500 – bicarbonat de sodiu, îngroşător E 412 – gumă guar, extract de drojdie, substanţe care îmbunătăţesc gustul şi aroma E 621 – glutamat monosodic, E 635 – 5’ ribonucleotide disodice, antioxidant E 301 – ascorbat de sodiu, colorant E 120 – acid carminic), ciuperci de crescătorie (8,3%), drojdie, ulei vegetal, sare, zahăr, antioxidant E 300 – acid ascorbic". 100 de grame de pizza conţin aport energetic: 885 kj/200 Kcal, proteine 8,5 g, hidrocarbonaţi 31,7 g, grăsimi 4,1 g.

Va las pe voi sa cautati pe google ce face fiecare din aceste ingrediente minune.

POFTA BUNA,

Targ de carte in Bucuresti - Gaudeamus 2007

Volumele scrise de Hemingway, Pamuk si Al Gore ne vor lua ochii la Gaudeamus.

La targul de Carte Gaudeamus, aflat la a XIV-a editie, care se deschide azi la Pavilionul Central al Romexpo, nu mai putin de 450 de expozanti isi desfasoara standurile pe o suprafata de 10.000 de metri patrati.

Printre atractiile editoriale se numara seria de autor „Ernest Hemingway”, de la Polirom, cu volumele „Batranul si marea” si „Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri”, care se alatura „Fortaretei albe”, ultimul roman al lui Orhan Pamuk, aparut la Curtea Veche.

Targul va fi deschis de astazi pana vineri, intre orele 11.00 si 20.00, sambata, intre orele 10.00 si 20.00, si duminica, intre orele 10.00 si 16.00. Biletul de intrare costa 3 lei. Studentii, elevii si cadrele didactice au intrarea gratuita. Reducerile la preturile cartilor sunt intre 10% si 50%. „Jurnalul Cultural” va transmite editii direct, intre orele 12.00-12.30 si 18.55-19.30.

CARTI RECOMANDATE DE "EVENIMENTUL ZILEI"

„Zapezile de pe Kilimanjaro”

„Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri”, aparuta in Biblioteca Polirom, este o colectie de naratiuni scurte, cu un puternic caracter autobiografic, nascute din pasiunea lui Ernest Hemingway pentru vanatoare, precum si din experientele dramatice din timpul razboiului. Hemingway declara ca personajul principal este inspirat din „viata singurului om care nu ma poate da in judecata - adica eu”.

„Fortareata alba”

In romanul lui Orhan Pamuk, editat de Curtea Veche, doua orase fabuloase, Venetia si Istanbulul, doua lumi in dialog, Occidentul si Orientul, si doua personaje bizare isi intersecteaza drumurile. Comparatiile castigatorului Nobel de anul trecut cu Kafka si Calvino nu sunt o exagerare, pentru ca gravitatea, finetea si subtilitatea stilului razbat din fiecare pagina. Romanul a fost distins cu Independent Foreign Fiction Prize in 1990.

„Un adevar incomod”

Volumul „Un adevar incomod”, semnat de Al Gore, laureatul Premiului Nobel pentru Pace de anul acesta, este un semnal de alarma, pentru ca prezinta consecintele incalzirii globale. Cartea de la Rao contine grafice, cu fotografii spectaculoase. „Cartile au puterea de a schimba discursurile publice mai mult decat orice alta forma de media”, a spus fostul vicepresedinte american.

„Mi-e rau la cap, ma doare mintea”

Desi au fost taxate in „Fie-ne tranzitia usoara”, vedetele spatiului nostru public au continuat sa emita ineptii, iar Radu Paraschivescu le-a adunat intr-o noua carte, „Mi-e rau la cap, ma doare mintea”, editata de Humanitas. Din muzica si din televiziune, din fotbal, din politica, din sanatate, din literatura si din relatii de cuplu, autorul a strans perle savuroase, care nu iarta discursul a numeroase VIP-uri.

„Paria”

Un tanar functionar francez pleaca in misiune in India, unde intalneste personaje ciudate, un agronom american sclipitor, dar cinic, care il va atrage in mrejele unui proiect monstruos. Cartea, aparuta la Editura Trei, este o consemnare romaneasca a calatoriilor lui Pascal Bruckner intr-o Indie fantasmagorica, unde a fost impresionat de copiii infometati, in antiteza dureroasa cu bogatii indestulati.

Firefox 3 Beta 1 liber la download

Deja asteptarile sunt foarte mari de la firefox 3 si s-ar putea ca dezamagirile sa fie la fel de mari.

New features and changes in this milestone that require feedback include:

Improved security features such as: better presentation of website identity and security, malware protection, stricter SSL error pages, anti-virus integration in the download manager, and version checking for insecure plugins.
Improved ease of use through: better password management, easier add-on installation, new download manager with resumable downloading, full page zoom, animated tab strip, and better integration with Windows Vista and Mac OS X.
Richer personalization through: one-click bookmarking, smart search bookmark folders, direct typing in location bar searches your history and bookmarks for URLs and page titles, ability to register web applications as protocol handlers, and better customization of download actions for file types.
Improved platform features such as: new graphics and font rendering architecture, major changes to the HTML rendering engine to provide better CSS, float-, and table layout support, native web page form controls, colour profile management, and offline application support.
Performance improvements such as: better data reliability for user profiles, architectural improvements to speed up page rendering, over 300 memory leak fixes, and a new XPCOM cycle collector to reduce entire classes of leaks.


Link aici

Un nou troian se raspandeste prin MSN

MSN Messenger este afectat de un virus troian care se raspandeste cu repeziciune, infectand sute de PC-uri pe ora.

Virusul se pare ca se trimite intr-un fisier .zip, pana acum fiind identificate doua variante. In prima, virusul este inclus intr-un fisier cu dubla extensie, cu un nume folosit in general de scannere si camere digitale, spre exemplu DSC00432.jpg.exe, ascuns intr-o arhiva al carei nume include cuvantul “pics”. In a doua varianta, virusul este intr-o arhiva .zip cu un nume care include cuvantul “images” si este prezent sub forma unui fisier executabil .pif, spre exemplu IMG34814.pif.

Firma de securitate Alladin avertizeaza asupra unui virus troian care a inceput sa se raspandeasca in acest weekend prin MSN Messenger si care creeaza un botnet ce a ajuns deja la cateva mii de PC-uri. Virusul pozeaza drept imagini, care par sa vina de la prieteni din lista de contacte din MSN Messenger.

Virusul este primul de acest gen care incearca sa scaneze daca pe sistemul infectat exista instante de VNC (Virtual Network Computing), probabil pentru a multiplica numarul de conexiuni ale botnet-ului.

Altfel, troianul pare sa aiba caracteristicile comune ale unui astfel de virus, putand fi folosit pentru a fura parole de acces, pentru a trimite spam si pentru a se raspandi in alte sisteme. Alladin avertizeaza utilizatorii sa nu deschida fisiere primite in mesaje nesolicitate de la prieteni sau necunoscuti.

luni, noiembrie 19, 2007

Jucati sah online

UPDATE:
  • S-a lansat jocul de sah online impotriva lui Shredder 12. Il puteti accesa aici
  • Pentru probleme si puzzleuri sahistice zilnice, intrati aici
 
Jucati sah impotriva lui Shredder 11. Acest engine este gandit de asa maniera incat sa ofere un oponent de aceeasi valoare jucatorului uman care il foloseste. Aceasta abordare este unica pentru engineurile care simuleaza jocul de sah intrucat ofera utilizatorului posibilitatea sa isi imbunatateasca nivelul de joc constant.


Daca va place jocul si aveti niste bitcoin la indemana 1BCEvG4xLz199V6hZkrCXhbLKzzpRgpwyi

Good old Coke - Good old US

Traiasca publicitatea, traiasca "creativii". Poate totusi peste ani macar una din miile de reclame stupide romanesti gandite de tipi/tipe cu liceul la seral vor produce un impact similar cu reclama de mai jos.
In alta ordine de idei e bine sa fi american. La fiecare 30 de ani descoperi ca tot ce ai aflat cand erai mic este fals.

Bee Movie (2007)

Bee Movie e o comedie animata interesanta pentru cei care se plictisesc in perioada asta. Vedeti tot filmul mai jos.

Fulgi de zapada = social networking

Un super site care pe langa ca iti permite sa iti creezi propriul fulg de zapada te lasa si sa adaugi un mic comentariu la el, sa raspunzi la commenturile altora sau sa cauti fulgi dupa diversi parametrii. Bineinteles ca s-au gasit oameni care sa incerce sa agate chiar si pe un astfel de site. Dati un search dupa fulgi care contin in comment 'sex' si veti intelege ce vreau sa zic. Link below:

http://www.popularfront.com/snowdays/

Need a Snow Day?

sâmbătă, noiembrie 17, 2007

Cum poţi deveni multimilionar în dolari

E incredibil de uşor şi mi se întâmplă. Nu trebuie să faci mare lucru, doar să ai noroc şi prieteni.

În primul rând, adresa mea de mail câştigă des premii la nişte loterii la care nici măcar nu particip. Sunt doar anunţat că trebuie să-mi revendic premiul. Din păcate, fiind prins în efortul de a câştiga sume mici, nu găsesc timpul necesar să fac un efort minim pentru sume imense. Apoi, primesc mailuri cu nemaipomenite propuneri de afaceri. Fiecare mesaj începe cu „Dragă prietene”, are un ton cald şi mă anunţă că sunt la un pas să devin multimilionar în dolari.

Cu Malick Ouili, vicepreşedinte al unei bănci din Burkina Faso, ar trebui să împart cele 15,3 milioane de dolari ale unui tip care a murit fără să lase moştenitori. Pe Danny Issa din Kampala, deşi nu l-am văzut niciodată, simt că-l cunosc de-o viaţă. Mă anunţă că e la un pas să pună mâna pe un fond mutual de 9 milioane de dolari şi că, dacă îi trimit nişte bani, aş putea câştiga înmiit. De Moussa Kabore din Lagos mi-e cel mai milă. Nu şi-a pierdut doar familia într-un groaznic accident aviatic, ci şi şansa de a moşteni 230 de milioane de dolari, sechestrate într-o bancă din Zürich. Are nevoie de contul meu bancar şi de parolă pentru a vărsa acolo suma pe care justiţia nedreaptă i-o refuză.

Nu ştiu ce să fac. Mi-i imaginez pe Malick, Danny şi Moussa în birourile lor din îndepărtata Africă, privind gânditori pe fereastră şi dând refresh la mail. Apoi oftând dezamăgiţi că răspunsul meu tot n-a sosit.Dacă le-aş şti numerele de telefon, i-aş suna. „Măi Malick, nu ne ştim de ieri, de azi, ci de alaltăieri …”, „Danny, eu ţin la tine pentru ce însemni tu, nu pentru bani …”, „Bre Moussa, dă-le-ncolo de milioane, ia-le tu pe toate! Mai bine ne vedem la Zürich să bem o bere. Tu plăteşti drumul, eu berea”.

Gândul ca am nişte prieteni pe care nu i-am vazut niciodată ma înfioară oricum mai mult decât ideea că am câteva sute de milioane de dolari pe care n-o să le văd niciodată. Cred că îi voi trimite fiecăruia numele şi adresele celorlalţi, să se ajute între ei. Iar dacă sunteţi interesaţi cum se câştigă uşor câteva milioane de dolari, trebuie doar să îmi trimiteţi contul din bancă şi parola, urmând ca eu să transfer în ele milioanele mele, după care ….

Ghid de negociere cu George Copos

Filmaţi scena! Treceţi tot în contract! Citiţi cu atenţie! Mai citiţi-l o dată! Şi încă o dată! Şi, cel mai important, nu-l semnaţi!

Când tratezi cu George Copos, fiecare oftat trebuie pus pe hârtie, fiecare virgulă analizată şi fiecare promisiune capsată de foile contractului.

Purtaţi-vă ca şi cum nu aveţi nimic de pierdut: oricum veţi pierde pînă la urmă. Veniţi la tratative cu o cameră portabilă de luat vederi şi îmbrăcat ca un turist japonez, în bermude şi cu cipilică. Filmaţi tot: de la muştele vopsite în vişiniu care se învîrt prin cameră la diplomele de pe perete cu “unitate fruntaşă la colectarea sticlelor şi a borcanelor”. Chiar dacă imaginile filmate nu sînt probă în instanţă, le veţi putea revedea ulterior, să vă analizaţi greşelile.

Cînd începe şuvoiul de savarine verbale, întrerupeţi-l brusc, cu cuvintele: “Incredibil! Domnu’ Copos, puteţi rămîne în această poziţie? Fantastic ce semănaţi, în lumina asta, cu Mahatma Gandhi!”, apoi începeţi să-l desenaţi pe foile contractului. Va aprecia gestul. După cum a declarat despre Buga, îi plac artiştii, chiar dacă-i plăteşte prost.

Şi apropos de Mugurel, dacă negociaţi o prelungire de contract şi vrea să vă plătească în lire, întrebaţi-l pe patron dacă sînt italieneşti, englezeşti sau de-ale lui Orfeu. Totuşi, obişnuiţi-vă cu gîndul că pînă la urmă tot în monede botswaneze veţi fi remunerat.

Dacă domnul Copos, vorbind despre Rapid, începe să plîngă din senin, ştampilaţi fiecare lacrimă care cade pe contract. Le puteţi gusta, dacă vreţi, dar vă spun din start că sînt fabricate din cea mai pură apă de ploaie.

Sfatul lui Măldărăşanu - “Luaţi şi pielea de pe el!” - nu e suficient, pentru că patronul Rapidului face cît o haită de lupi costumaţi în blană de oaie. Nu faceţi greşeala de a-l considera un tip simpatic. Mai simpatică este cerneala cu care îşi redactează mental contractele.

Nu acceptaţi acţiuni la Rapid, pentru că vor valora cît cuvîntul său de onoare, nici posturi de conducere, ca Ganea sau Măldărăşanu. Domnul Copos va confecţiona o organigramă astfel încît să faceţi parte din Consiliul de Administraţie, dar să puteţi intra în sala de şedinţe doar însoţit de mop şi de găleată.

Însă cea mai importantă regulă, cea pe care nu trebuie s-o uitaţi niciodată, este următoarea: dacă vă pune mîna în cap, e semn că Dumnezeu n-o va face.

Ridicaţi-vă şi plecaţi! Aţi făcut cea mai bună înţelegere posibilă.

Cum cucerim punctul G?

Această zonă necunoscută din trupul Evei este cea mai cumplită invenţie a femeilor, un secret împărtăşit doar de cele 3,5 miliarde de membre ale celei mai mari masonerii mondiale. E agentul secret al sexului slab, pentru că toată lumea ştie că există, dar nimeni nu l-a văzut ori găsit niciodată. Şi nici măcar nu poate fi convins să devină agent dublu. Punctul nostru G este la fel de uşor de depistat ca spionul negru din Siberia, al lor e impecabil camuflat.

Până să apară din deşert această mică fata morgana, sexul era chiar plăcut. Femeile ne cunosc însă ca pe propriul nostru buzunar. Ştiau că dacă ne vor inventa o misiune, ne vom avânta ca fraierii s-o îndeplinim şi fiecare va dori să fie primul care să împlânte steguleţul în hartă şi să urle: “L-am găsit!”.

Lansăm o droaie de expediţii inutile spre acel pol magnetic mişcător. Aţi remarcat însă că nu ne dau niciun indiciu? Nici măcar “foc” sau “apă. Au doar, uneori, nişte modulaţii de ton ciudate, care mai mult ne derutează şi ne fac să ne pierdem concentrarea. Exploratorul orbecăieşte pe lăngă ţintă, fără hartă şi presat de timp, şi de fiecare dată se întoarce secătuit şi umilit.

Cum se explică faptul că mari conducători de oşti, exploratori, cosmonauţi sau vedete de la Hollywood au cucerit Pământul, spaţiul şi ecranul, însă au eşuat în această căutare? Nici măcar filosofii, care sunt în stare să găsească o pisică neagră într-o cameră întunecoasă şi goală, nu au rezolvat mulţumitor problema.

Aşadar, camarazi, cred că am fost atraşi în mod mârşav într-o ambuscadă! Suntem într-un defileu îngust şi adânc, iar iubitele noastre ne aruncă apă clocotită în cap. Avem o singură şansă de scăpare: să schimbăm tactica! În locul unui război lung, de uzură, trebuie să recurgem la acţiuni de guerilă! Atacuri rapide, urmate de retrageri imediate, având ca scop păcălirea adversarului. Chiar dacă nu ne va ieşi din prima, oricum, cu vârsta, vom reuşi.

Astfel, dacă există, punctul G se va plictisi în tranşee şi se va da prins, după care vom putea negocia o pace avantajoasă.

O zi cu Gigi preşedinte

Ora 8:00. Supremul se deşteaptă trezeşte. Micul dejun cu intelectualii din partid. Ministrul Culturii, Adi de la Vîlcea, primeşte sarcina de a compune şi interpreta noul imn naţional, pe versurile Supremului.

Ora 9:00. Începe cursul de limbă străină: româna.

Ora 11:15. Alegerea noului Patriarh. Cîştigă candidatul cu oda “Pipera, noul Ierusalim”.

Ora 12:05. Supremul cumpără un nou teren aflat în litigiu şi cere ONU să-şi retragă căştile albastre de acolo.

Ora 12:56. Supremul începe scrierea bileţelului-ordonanţă de urgenţă.

Ora 17:42. Bileţelul e terminat şi trimis la guvern, unde are loc ceremonia zilnică de schimbare a miniştrilor. Premierul Olăroiu îi numeşte în funcţii pe Bastonaş, Amaredetipar şi pe Anaaremere.

Ora 17:56. Supremul intră în Casa Poporului, acum palat prezidenţial cu turnuleţe aurite, într-un Maybach purtat pe umeri de 20 de bodyguarzi. Lumea îşi face cruce, iar Supremul, încîntat de spiritul religios care domneşte, aruncă teancuri de bancnote cu chipul lui.

Ora 18:10. Semnarea tratatului prin care România şi Togo devin ţări de cruce.

Ora 20:00. La televiziunea oficială OTV începe emisiunea “Să rîdem cu Supremul”, în care marele om politic hohoteşte neîntrerupt timp de o oră. Urmează cuvîntarea solemnă cu ocazia “Zilelor Transhumanţei”.

Ora 21:00. Filmul autobiografic “Iooo!”, scris, regizat şi interpretat de Suprem, primeşte Premiul Freud.

AMD lanseaza placile grafice ATI Radeon HD 3800

AMD a lansat primele doua placi grafice din noua generatie ATI Radeon HD 3800 Series, care promite performanta pentru entuziastii jocurilor, la preturi mid-range.

La scurt timp dupa ce Nvidia a facut furori cu GeForce 8800 GT, o placa grafica performanta dar situata in zona mediana ca pret, AMD raspunde cu ATI Radeon HD 3850 si 3870 din noua generatie HD 3800, numele oficial al procesorului grafic RV670.

HD 3800 sunt primele placi grafice de pe piata realizate in tehnologie 55 nm, avand 650 milioane de tranzistoare intr-un package de 192 mm2. In comparatie, HD 2900 (R600), realizat in tehnologie 80 nm, are 700 milioane de tranzistoare in 408 mm2. AMD afirma ca trecerea la 55 nm duce la pierderi mai mici de curent, ceea ce inseamna ca HD 3870 si 3850 au un consum de putere la jumatatea lui HD 2900 XT.

Noile procesoare grafice sunt primele in care AMD introduce o noua nomenclatura, renuntand la sufixele XT sau Pro. Acum, cu cat numarul modelului este mai mare, cu atat placa este mai performanta.

Atat HD 3870, cat si 3850, includ 320 de procesoare de stream. HD 3850, care este o placa single-slot, are o frecventa de procesor de 670 MHz si 256 MB de memorie GDDR3 la 900 MHz. HD 3870 este o placa dual-slot mai performanta, cu procesor la 775 MHz si 512 MB de memorie GDDR4 la 1,2 GHz. Ambele placi vin cu tehnologia ATI OverDrive, care va permite utilizatorilor overclocking-ul acestora prin intermediul software-ului ATI Catalyst.

Odata cu HD 3800 debuteaza si tehnologia ATI CrossfireX (numita anterior Quad Crossfire), care permite obtinerea de performante sporite prin conectarea a 2, 3 sau 4 procesoare grafice in configuratii Crossfire. Pentru inceput, placile vor suporta doar dual-Crossfire, urmand ca in ianuarie sa fie introdus suportul pentru configuratii cu 3 si 4 placi.

Alte functionalitati in primele 2 modele din seria HD 3800 sunt suportul pentru DirectX 10.1, PCI Express 2.0, care ofera un bandwidth bi-directional de pana la 16 Gbps, dual-link DVI cu HDCP, suport pentru UVD (Unified Video Decoder) si suport HDMI, inclusiv audio, prin intermediul unui adaptor.

Placile vor fi disponibile la preturile generice de 179 $ pentru HD 3850, respectiv 219 $ pentru HD 3870.

In ceea ce priveste performanta comparativ cu alte placi, primele review-uri indica faptul ca HD 3800 nu ajung la nivelul lui GeForce 8800 GT, dar au o performanta peste Radeon 2600 XT si GeForce 8600 GTS. Iar HD 3870 este considerat de unii review-eri ca avand o performanta similara cu HD 2900 XT, care este insa mai scumpa.

Cum sa-ti faci firma in trei zile

Daca nu vrei sa-ti bati capul cu actele, poti sa platesti 300 de lei unei firme de consultanta.


Toti visam sa avem independenta financiara. Daca nu ai o functie de raspundere, dar totusi esti bine platit - intr-o companie serioasa, eventual multinationala, sau la stat - prima idee care-ti vine este sa-ti faci o firma. In acest fel, venitul tau nu mai este salariul fixat de conducerea firmei sau de stat, ci poate varia in functie de cat esti dispus sa muncesti.

Primul pas spre independenta

Persoanele care obtin venituri din proprietate intelectuala, cum ar fi drepturile de autor, trebuie sa inregistreze contractul la Administratia Financiara de care apartin in termen de 15 zile lucratoare de la incheierea lui. Apoi, singura lor grija ramane sa depuna, la inceputul fiecarui an, la Administratia Financiara, Declaratia speciala 200 care cuprinde veniturile realizate din aceasta activitate in anul precedent.
Cei care desfasoara activitati independente (avocatii, notarii, arhitectii, medicii etc.) trebuie si ei sa-si inregistreze autorizarea de desfasurare a activitatii in termenul mentionat la unitatea fiscala din raza sediului biroului.

La Administratia Financiara de la domiciliu, persoana va depune o declaratie privind veniturile estimative pe care le va obtine. Pe baza acestei declaratii, va plati de patru ori pe an, pe datele de 15 din lunile martie, iunie, septembrie si decembrie, in cote egale, 16% din venitul net anticipat declarat. E putin probabil ca estimarea initiala sa coincida cu rezultatele reale. Pentru regularizarea sumei, trebuie depusa, pana pe 15 mai, Declaratia 200, astfel incat Fiscul sa calculeze daca mai are de dat sau de primit niste bani pentru veniturile pe care le-a inregistrat in anul precedent.

PFA - cea mai mica firma

Daca vreti sa demarati o afacere mai mica pentru care aveti nevoie de unul sau doi salariati, puteti opta pentru infiintarea unui PFA (persoana fizica autorizata) sau AF (asociatie familiala). Spre deosebire de SRL sau SA, in aceste cazuri nu aveti nevoie de un capital social. Autorizatia de functionare se obtine in cel mult 30 de zile.

Costurile, incluzand urmatoarele taxe: ONRC, de autorizare, de timbru, de verificare a denumirii firmei si inregistrare si pentru inregistrarea autorizatiei in Registrul Comertului, se ridica la aproximativ 160 de lei. Procedura de plata a impozitului coincide cu cea a persoanelor care desfasoara activitati independente.

Un SRL in trei zile

Daca afacerea pe care doriti s-o demarati este de o mai mare anvergura si aveti nevoie de mai multi angajati, solutia este SRL (societate cu raspundere limitata) sau SA (societate pe actiuni). Conform Legii societatilor comerciale, capitalul social al unui SRL trebuie sa fie de cel putin 200 de lei, iar al societatii pe actiuni nu poate fi mai mic de 90.000 de lei.

Costul infiintarii unui SRL sau SA se ridica la 525 de lei si include rezervarea denumirii firmei, taxele ce trebuie platite la Registrul Comertului si serviciul notarului de realizare a specimenului de semnatura al administratorului. La acesti bani se adauga valoarea capitalului social, in functie de modul de organizare a societatii.

Exista insa multe firme de consultanta sau de avocatura care ofera servicii de infiintare de firme, contra unei sume care variaza in jur de 300 de lei. Daca actele sunt in regula, avocatii garanteaza infiintarea firmei in numai trei-patru zile.

SRL-urile si SA-urile isi platesc darile catre stat trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare trimestrului pentru care se platesc impozitele. Microintreprinderile pot alege sa plateasca un impozit de 3% din venitul obtinut. In rest, firmele platesc 16% din profitul pe care il realizeaza. Pe langa impozitele si taxele locale, companiile vor mai plati, in functie de obiectul de activitate, TVA si accize..

AFACERE MARE

Ce acte va trebuie pentru infiintarea unui SRL sau SA

> Rezervarea denumirii firmei

> Actul constitutiv: obiectul de activitate, denumirea, asociatii/administratorii firmei si aportul lor la capitalul social

> Cazierul fiscal al fiecarui asociat si administrator

> Contractul de comodat sau inchiriere a sediului social

> Acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor

> Specimen de semnatura al administratorilor firmei

> Dovada depunerii capitalului social la banca aleasa de asociati

> Declaratie semnata de un asociat privind sediul social

AFACERE MICA

De ce acte aveti nevoie pentru infiintarea unui PFA sau AF

> Rezervarea disponibilitatii denumirii firmei

> Cazierul fiscal

> Declaratie pe propria raspundere ca solicitantul nu a fost condamnat penal pentru legile fiscale

> Actul de identitate

> Certificat medical pentru persoana fizica/membrii asociatiei familiale

> Diploma de studii sau un act care atesta calificarea pentru activitatea desfasurata

> Copii de pe actele de casa

Un elev de 13 ani se masturba la ore

Ca la Braila nicaieri .....


Lectii de educatie sexuala pe viu la clasa a VI-a. Se intampla intr-o scoala din Braila, unde fetite de 12 ani asista la scene socante, in timp ce un coleg se masturbeaza in vazul tuturor.

Conform reclamatiilor profesoarelor, Nixon Anton (13 ani) se autosatisface mereu la ore, fie pe sub banca, fie ridicandu-se in picioare. Parintii baiatului sunt convinsi de nevinovatia fiului lor, despre care spun ca este cel mai cuminte elev din scoala. Pana acum conducerea institutiei nu a inceput consilierea psihologica a pustiului. Inspectoratul Scolar Braila sustine ca baiatul nu va fi exmatriculat.

Olteanu a jignit poporul american

Declaratiile presedintelui Camerei Deputatilor la adresa ambasadorului Taubman au fost taxate de diplomatia americana.



Premierul il critica si el pe ambasadorul SUA la Bucuresti.

Calin Popescu-Tariceanu considera ca afirmatiile ambasadorului SUA, Nicholas Taubman, nu sunt firesti pentru un diplomat intr-o tara europeana. Astfel, seful guvernului si-a dat girul pentru afirmatiile presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care a apreciat ca Taubman si-a obtinut postul de ambasador cotizand la campania lui George W. Bush, lucru care in Romania ar fi considerat „coruptie”.

Ambasada Statelor Unite a precizat ieri, pentru „Evenimentul zilei”, ca „ambasadorii vorbesc in numele presedintelui, al poporului american si al institutiilor din cadrul executivului”.

Premierul a apreciat ieri, la Targoviste, ca legile de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala sunt proaste, dar ca acest lucru nu-l indreptateste pe ambasadorul SUA sa faca declaratiile pe care le-a facut. „Eu n-am pomenit ca, intr-o alta tara europeana, un ambasador al unei tari sa faca comentarii de genul acesta”, a afirmat Tariceanu. El a spus ca Nicholas Taubman ar putea, cel mult, sa prezinte un punct de vedere la Ministerul de Externe, nu sa faca astfel de declaratii.

Olteanu: ambasadorul nu reprezinta Statele Unite

Scandalul a izbucnit dupa ce ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, a criticat modificarea de catre Parlamentul Romaniei a Codului de Procedura Penala. Olteanu a apreciat ca ambasadorul si-a obtinut mandatul intr-un mod care in Romania ar fi considerat „coruptie”. Olteanu si-a detaliat opiniile intr-o interventie pe care a avut-o joi seara la un post de televiziune.

El a apreciat ca „Statele Unite nu se confunda cu domnul Taubman” si a pedalat pe ideea ca ambasadorul american a vorbit in nume personal si „tot in nume personal a primit si acest raspuns”. De altfel, tanarul presedinte al Camerei pare convins ca declaratiile sale nu vor ridica probleme. „Pentru afirmatiile in nume personal ale unui om politic devenit ambasador nu se pune problema unei crize diplomatice intre SUA si Romania”, a spus Olteanu.

Ambasada SUA il contrazice pe Olteanu

„Evenimentul zilei” a solicitat Biroului de presa al Ambasadei SUA sa precizeze daca Departamentul de Stat isi asuma pozitia ambasadorului Nicholas Taubman. Potrivit raspunsului primit de la Biroul de presa, „ambasadorii sunt reprezentantii personali ai presedintelui care, in Statele Unite ale Americii, este atat seful guvernului, cat si al statului. Astfel, ambasadorii vorbesc in numele presedintelui, al poporului american si al institutiilor din cadrul executivului”.

POLEMICI IN PSD

Mircea Geoana contra Ion Iliescu

Bogdan Olteanu mai are un sustinator, in persoana fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu. „Ne-am aflat intr-o perioada de subordonare fata de Moscova si nu imi amintesc ca un ambasador sovietic sa vina cu declaratii publice despre realitatile din tara”, a precizat Iliescu.

Si fostul premier, Adrian Nastase, scrie pe blogul sau ca Taubman ar fi trebuit sa-si prezinte obiectiile legate de legislatia penala romana direct autoritatilor. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, crede ca Taubman nu are dreptul sa se amestece in problemele interne ale Romaniei. In schimb, presedintele PSD, Mircea Geoana, spune ca „declaratiile lui Bogdan Olteanu reprezinta o gafa diplomatica de proportii”.

LIDERUL DEPUTATILOR

Liberalul Crin Antonescu se delimiteaza

Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, considera ca afirmatiile lui Olteanu la adresa ambasadorului SUA reprezinta un exces, de care se delimiteaza, mai ales ca ele nu exprima punctul de vedere al PNL. Antonescu a mentionat ca, pe de-o parte, din partea diplomatului american este vorba despre o insuficienta analiza a amendamentelor votate si a peisajului legislativ, dar, pe de alta parte, este o declaratie „mai nervoasa”, „un exces” din partea lui Olteanu.