marți, noiembrie 20, 2007

Un nou troian se raspandeste prin MSN

MSN Messenger este afectat de un virus troian care se raspandeste cu repeziciune, infectand sute de PC-uri pe ora.

Virusul se pare ca se trimite intr-un fisier .zip, pana acum fiind identificate doua variante. In prima, virusul este inclus intr-un fisier cu dubla extensie, cu un nume folosit in general de scannere si camere digitale, spre exemplu DSC00432.jpg.exe, ascuns intr-o arhiva al carei nume include cuvantul “pics”. In a doua varianta, virusul este intr-o arhiva .zip cu un nume care include cuvantul “images” si este prezent sub forma unui fisier executabil .pif, spre exemplu IMG34814.pif.

Firma de securitate Alladin avertizeaza asupra unui virus troian care a inceput sa se raspandeasca in acest weekend prin MSN Messenger si care creeaza un botnet ce a ajuns deja la cateva mii de PC-uri. Virusul pozeaza drept imagini, care par sa vina de la prieteni din lista de contacte din MSN Messenger.

Virusul este primul de acest gen care incearca sa scaneze daca pe sistemul infectat exista instante de VNC (Virtual Network Computing), probabil pentru a multiplica numarul de conexiuni ale botnet-ului.

Altfel, troianul pare sa aiba caracteristicile comune ale unui astfel de virus, putand fi folosit pentru a fura parole de acces, pentru a trimite spam si pentru a se raspandi in alte sisteme. Alladin avertizeaza utilizatorii sa nu deschida fisiere primite in mesaje nesolicitate de la prieteni sau necunoscuti.

Un comentariu:

sclaudius spunea...

nu e rau!!!pe primul nivel pierde mereu,dar.....pe nivelul 2 e deja alta poveste...pe nivelul 3 ce sa va mai spun ma enerveaza.felicitari!!!!!!