marți, noiembrie 27, 2007

Revelion la restaurant in Bucuresti

Daca v-ati programat Anul Nou in oras, grabiti-va sa va rezervati loc! Revelionul la restaurant costa intre 50 si 200 de euro de persoana, iar locurile se dau repede, chiar daca mai sunt exact 36 de zile pana la cina festiva.

Porcul nostru cel de toate zilele nu lipseste de pe masa niciunui restaurant din Capitala. Ametit cu cidru si mere, parjolit in cuptor ori indesat in prapure - e bifat in toate meniurile de Revelion, pregatite cu multe saptamani inainte de ziua cea mare de sefii locantelor cu staif de pe Dambovita.

La Scena, pe Calea Calarasi, meniul de sarbatoare costa 200 de lei si are mult peste: scrumbie marinata, salau cu maioneza, stiuca umpluta, somon si masline cu migdale.

Nu lipsesc insa nici rulada de curcan, orezul milanez, vitelul la cuptor sau friptura de porc.

Bucate cu traditie si muzica lautareasca

La Casa Rustic, in Drumul Taberei, sarmalutele, pestele si porcul fac legea. Ca sa le aveti pe masa - 100 de euro. Muzica romaneasca, artificiile si sampania sunt incluse in pret.

„Conasii si conitele” sunt asteptati la Caru’ cu Bere sa petreaca Revelionul vienez. Vor gusta din tartine cu cascaval, pastrav si somon, jambon, foie gras cu dressing de fructe de padure, vacuta imbiata cu rozmarin -, iar programul artistic - plin de valsuri vieneze. Distractia la restaurantul din Centrul Vechi costa 125 de euro.

La Casa Taraneasca, festinul - care costa 425 de lei - incepe cu lebar, sorici, caltabos, toba si piftie de porc.

Odata incinsa atmosfera cu muzici romanesti de petrecere, pe masa vor aparea pastravul cu mamaliguta, sarmalutele in foi de vita, curcanul la tava si purcelul de lapte. Spre dimineata se serveste placinta cu ravase si ciorba de potroace.

Muschiuletul de vita si de porc si sarmalele cu hrean stau alaturi de Maria Buza la Burebista Vanatoresc, pe 31 decembrie. Petrecerea, masa si dansul - 150 de euro.

Kera Calita de la Jaristea s-a gandit de cu vara ce pune pe masa musteriilor cand va ticai ceasul ora de an nou. Curcani si fructe de padure, prapure indesat cu muschiul porcului, ficat de gasca, branza de capra, cartoafe fripte, spirtoase si nespirtoase sunt pentru multe flamande si insetate guri.

Cheful dintre ani in locanta cu dichis il dau lautarii din Clejani, Cornelia Catanga si Mitica Padureanu si costa 850 de lei de persoana.


CA GRECII SAU MEXICANII

Oferte cuprinse intre 280 si 460 de lei

Celor care nu pun semnul egal intre masa de Revelion si caltabosi, sorici si cozonaci cu rahat, le ies in intampinare bucatarii restaurantelor cu specific italienesc, frantuzesc, grecesc si mexican. Meniurile sunt foarte variate, dar pentru rezervari trebuie sa va decideti repede.

La Bastille va invita sa mancati frantuzeste in noaptea dintre ani: prajituri cu piept de rata afumat, creveti cu salata mediteraneeana de anghinare, sparanghel si avocado cu dressing de rosii, somon cu lime, toate asezonate cu vinuri rafinate. Meniurile costa 460 de lei/persoana.

Masa imbelsugata pentru un bun inceput de an s-a pus la cale si in bucataria cu retete italienesti de la Casa Tatoli. Mozzarella pane, prosciutto cu pepene galben si inelele de calamar de inspiratie „italiano” vor sta laolalta cu piftia, carnaciorii si slaninuta.

Iar dupa portia de somon la gratar si piept de pui in sos de sampanie, se cuvine ca oaspetii sa-si bucure papilele si cu sarmalute si cotlet de porc. Petrecerea incepe cu vreo trei ore inainte de miezul noptii, iar de primirea oaspetilor se vor ocupa Vali Craciunescu si trupa sa. Toata distractia - 400 de lei/musafir.

Nachos si salsa, tzatziki si tirokafteri

Don Taco (zis si Mexicanul) nu percepe decat 280 de lei taxa pentru participarea la fiesta din strada Dr. Felix. Incalzirea se face cu Nachos & Salsa.

Apoi intra in scena combinatii de avocado cu creveti macerati in tequila, flautes crocant cu branza si piept de curcan pe salata. La numaratoarea inversa toti ochii vor sta fixati pe artificii, iar gurile vor sorbi din Mexico Cupa de sampanie.

In zorii lui ianuarie 2008, clientii se vor infrupta din somon cu sos mexican, fructe de cactus, pulpa de rata cu nuca de cocos, inghetata de lamaie si ciocolata calda.

Grecii nu se dezic si va servesc, de Anul Nou, tzatziki, tirokafteri (branza cu ardei iute), saganaki feta (branza feta cu rosie si ardei in folie de aluminiu pe gratar) si creveti salbatici in sos metaxa. Totul costa 100 de euro si nu include plata eventualelor cioburi de farfurii sparte in timpul petrecerii grecesti.

Niciun comentariu: