marți, noiembrie 20, 2007

Pizza "sanatate" curata

Am cumparat de curand o cutie de pizza şuncă şi ciuperci Guseppe. In timp ce asteptam sa se incinga cuptorul ca sa o bag la copt m-am gandit sa citesc pe cutie ce ingrediente mai are aceasta pizza pe langa sunca si ciupercile din denumire. Sincer are atât de mulţi fosfaţi în compoziţie, încât la un consum mai ridicat ne putem transforma în nişte oameni reflectorizanţi. Lista de ingrediente este foarte lungă: "făină de grâu, apă, sos de roşii (roşii sfărâmate, sare, îngroşător E 1422 – adipat de diamidon acetilat, zahăr, amestec de condimente, aromă de ciuperci (substanţe aromatizante naturale şi identic naturale – artificiale, sare, drojdie, praf, maltodextrină, îngroşător E 414 – gumă arabică, ulei vegetal), extract de drojdie), brânză Mozzarela, şuncă – 8,3% (carne de porc, amidon de cartofi, sare, îngroşător E 1422 – adipat de diamidon acetilat, E 407a – caragenan, conservant E 250 – nitrit de sodiu, stabilizatori E 450 – difosfaţi, E 452 – polifosfaţi, îngroşător E 451 – trifosfaţi, agent de gelatinizare E 508 – clorură de potasiu, corector de aciditate E 500 – bicarbonat de sodiu, îngroşător E 412 – gumă guar, extract de drojdie, substanţe care îmbunătăţesc gustul şi aroma E 621 – glutamat monosodic, E 635 – 5’ ribonucleotide disodice, antioxidant E 301 – ascorbat de sodiu, colorant E 120 – acid carminic), ciuperci de crescătorie (8,3%), drojdie, ulei vegetal, sare, zahăr, antioxidant E 300 – acid ascorbic". 100 de grame de pizza conţin aport energetic: 885 kj/200 Kcal, proteine 8,5 g, hidrocarbonaţi 31,7 g, grăsimi 4,1 g.

Va las pe voi sa cautati pe google ce face fiecare din aceste ingrediente minune.

POFTA BUNA,

Niciun comentariu: