miercuri, noiembrie 28, 2007

MediaPro cumpara ProSportul

Dupa ce a trecut pe la toate trusturile de presa, curva jurnalistica ProSport se intoarce la MediaPro. Sarbu cumpara pe bani multi ce a vandut pe bani putini, Ringier iese cu coada intre picioare pentru a doua oara de pe piata ziarelor de sport din Romania, iar gsp este exact ca si chiorul in tara orbilor. Cititi mai multe informatii de la tolo(macul) numarul unu al presei sportive mai jos:

De dimineata, Ringier a confirmat angajatilor ca ProSport va fi vindut catre MediaPro. Anuntul public va fi facut in cursul zilei de azi.

Se incheie astfel o perioada inceputa in iunie 2003, cind Thomas Landolt, pe atunci sef al Ringier Romania, se posta in fata redactiei demisionare de la ProSport, plecata la Gazeta Sporturilor, si ameninta cu un razboi care va duce la distrugerea profesionala a echipei. Neobisnuita pentru un sef de companie occidentala, amenintarea nu a speriat redactia, ci a indignat-o. Imi amintesc cum reporterul Theodor Jumatate, atunci unul dintre cei mai tineri si mai linistiti oameni ai ziarului, a intrat in dialog frontal cu seful Ringier, socat de mesajul primitiv al acestuia.

Ringier s-a tinut de cuvint si a declansat un razboi. De pret, de marketing, de difuzare, de racolat oameni, juridic, de pr. Rezultatul razboiului declansat si dus doar de catre ei? Pierderi enorme la ProSport, cistiguri substantiale la Gazeta. Pierderea pozitiei de lider la ProSport, consolidarea pozitiei de lider la GSP. Nici unul dintre sefii de la Zurich sau din Bucuresti care au gindit businessul in sens beligerant, catastrofal pentru propria companie, nu mai lucreaza azi la Ringier!

Dupa patru ani si jumatate, Ringier paraseste pentru a doua oara scena ziarelor de sport, invins fiind de aceeasi echipa, prima oara in 2000, a doua oara acum.

Niciun comentariu: